Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

20 Iανουαρίου 2014 (Ποιός είμαι;)

...και φτάνουμε τελικά στο σημείο όπου η ανθρώπινη συνειδητότητα μπορεί να "τρέξει" σε ένα υπολογιστή.Φτάνει η στιγμή που κάθε άνθρωπος μπορεί να περάσει σε μια διαφορετική πραγματικότητα,μια εικονική πραγματικότητα.

Υπάρχουν ενδείξεις σήμερα,αναμένεται η απόδειξη των ισχυρισμών, ότι το σύμπαν και ο,τι το αποτελεί είναι πληροφορίες σε ένα δισδιάστατο χώρο σε μορφή παλώμενων χορδών από κάτι (αυτό το κάτι δεν ξέρω αν εγώ δεν έχω καταλάβει τι είναι ή γενικά δε ξέρουμε).

Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι πως εγώ,εσύ και ότι μπορείς να δεις γύρω σου είναι πιθανών πληροφορίες σε ένα κάτι, αυτό που ονομάζουμε χώρο.

Και σκέφτομαι...πόσο διαφέρει αυτό, από το να τρέξω μια ολόκληρη πραγματικότητα σε ένα υπερυπολογιστή; Πόσο διαφέρει ένα σύμπαν μέσα σε ένα υπολογιστή; Τα πάντα και πάλι θα είναι πληροφορίες αποθηκευμένες σε κάτι ανάλογο του σκληρού δίσκου... το χώρο τους όπως πιθανών να λένε οι επιστήμονες αυτής της πραγματικότητας.

Επίσης,δεδομένων των παραπάνω, πως γνωρίζω ότι ακόμα και εμείς δεν είμαστε κάτι παρόμοιο; Πως γνωρίζουμε, πως μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ένα "πρόγραμμα" που τρέχει σε μια πλατφόρμα;

Και κάτι ακόμα. Αν ανακαλύψουμε πως να εισέλθουμε σε μια νέα πραγματικότητα μέσα σε κάποιον υπολογιστή, γιατί να μη το κάνουμε; Τι ορίζουμε ως πραγματικότητα; Υπάρχει; Τείνω να αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα πλέον ως κάτι αφηρημένο. Εξάλλου η πραγματικότητα είναι όλα όσα μπορεί ο εγκέφαλός σου να αντιληφθεί. Το σύμπαν είναι μαθηματικά, τα οποία ο εγκέφαλός μας μπορεί να μετατρέψει σε κάτι χειροπιαστό προκειμένου να ανταπεξέλθει στον αγώνα της διαιώνισης του είδους. Και αν το σύμπαν δεν είναι μαθηματικά, τελικά τι είναι; Μπορεί απλά να είναι! Έτσι, αφηρημένα.

Ουσιαστικά το σύμπαν είναι κάτι το οποίο μπορεί να περιγραφεί, ή είναι το ίδιο μαθημετικές σχέσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόσταση σε ένα χώρο φτιαγμένο από αυτό που ονομάζουμε ύλη-ενέργεια.

Νιώθω περίεργα πολύ.Κάτι τέτοιες σκέψεις λειτουργούν σαν μιας μορφής Sucker Punch που με ξεβολεύουν βίαια από τη πραγματικότητα και με κάνουν να νιώθω τόσο... απερίγραπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου