Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο σκοπός της ζωής μου.

Όλοι μας, βαθιά μέσα μας ψάχνουμε να βρούμε το νόημα της ζωής.Το λόγο για τον οποίο υπάρχουμε  και βιώνουμε αυτό που ονομάζουμε ζωή.Ψάχνουμε να βρούμε το προορισμό μας.Την δική μας Ιθάκη.

Κανείς δε μπορεί να ορίσει ποιος είναι ο προορισμός της ανθρωπότητας.Ποιά η αιτία για το φαινόμενο : ζωή,πόσο μάλλον λοιπόν να ορίσει το δρόμο και το νόημα της για τον καθένα από εμάς.Το τι θα επιλέξει κανείς βασίζεται πάνω στις αντιλήψεις,τις ιδέες και προφανώς σε τυχόν επιρροές και δόγματα που ασπάζεται.Ο κάθε ένας από εμάς διαφέρει ως προς τα παραπάνω,άρα θα διαφέρει και ο προορισμός που κατασκευάζει στο κεφάλι του γι αυτόν.

Προσωπικά,από την μέχρι τώρα πορεία μου ως ανθρώπινο ον,καταλαβαίνω ότι ο προορισμός μου είναι η αναζήτηση.Εσωτερική και εξωτερική,αν και για μένα όλα επί της ουσίας είναι εσωτερική αναζήτηση.Γεννήθηκα με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.Το ΓΙΑΤΙ συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα,καθώς ανακαλύπτω το κόσμο μου.Το πάθος του να αναζητήσω την αιτία για κάθε τι που υπάρχει στο μυαλό μου γίνεται ακόμα πιο έντονο.
Ο δρόμος φυσικά για να το κάνεις αυτό αποτελεσματικά είναι η επιστήμη.Οι θετικές επιστήμες,τι πιο όμορφο πράγμα στο κόσμο;Μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα.Συναισθήματα όπως ο έρωτας αποκτούν άλλη έννοια με την επιστήμη.Μπορεί η μαγεία και η παραξενιά των συναισθημάτων να χάνεται,άλλα το δέος προς το φαινόμενο: ζωή έρχεται να καλύψει το κενό.

Μέσω της επιστήμης ανοίγονται νέοι ορίζοντες γύρω σου.Ο κόσμος σου μεταμορφώνεται,πραγματικά τον βλέπεις κάθε μέρα να αλλάζει.Αν πραγματικά αφεθείς στις σκέψεις και το μυαλό σου επεξεργαστεί την ύπαρξή μας,μένεις άναυδος.Μαγεμένος.Ο τρόπος που επεξεργάζεσαι τα δεδομένα και τις πληροφορίες πλέον έχει αλλάξει.
Η επιστήμη σου προσφέρει βαθύτερη γνώση του εαυτού σου,ρίχνει τα τείχη και τις προκαταλήψεις στο μυαλό σου και σε παροτρύνει να κάνεις ψυχική και υπαρξιακή ενδοσκόπηση του εαυτό σου.Σου προσφέρει σοφία και δύναμη.Σε μετατρέπει σε ένα εν δυνάμει θεό - και θα το δούμε αυτό στα χρόνια που ακολουθούν πιστεύω,μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης των τεχνολογιών και του υπολογιστή -.

Πιστεύω λοιπόν πως ο δικός μου προορισμός σε αυτό το σύμπαν είναι να συνεισφέρω στην επιστήμη.Ο ρόλος μου είναι αυτός του επιστήμονα που συλλογίζεται μαγεμένος την μεγαλειότητα της ύπαρξης και του σύμπαντος.Η ζωή μοιάζει ανούσια για μένα αν δεν ασχοληθώ με την επιστήμη.Είναι σαν να ζω χωρίς να προσφέρω.Λες και γεννήθηκα απλά για να υπάρχω. Ανυπομονώ λοιπόν να αφοσιωθώ στην επιστήμη και στην έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου